CiU vol un equipament cultural, comercial i gastronòmic a Can Cruzate

Fernàndez defensa el projecte Mataró Fòrum com a pol d’atracció al Nucli Antic

  • Cugat Comas
  • Dijous, 14 Maig 2015 12:09

Ciutat 2014/2015, CiU

L’illa de Can Cruzate, entre la Plaça Gran i la de l’Ajuntament resta urbanísticament aturada des de fa anys. Precisament aquesta pastilla és on Convergència i Unió vol ubicar un nou pol d’atracció i promoció econòmica, posant les bases pel que els convergents anomenen el ‘Mataró Fòrum’ i que ha de combinar un equipament cultural, que no volen concretar, amb usos comercials i gastronòmics de qualitat.

“El Fòrum Mataró ha de lligar el patrimoni romà amb la promoció del producte de qualitat de la Plaça Gran, enllaçant amb Santa Maria i establint una connexió fins a la Plaça de les Tereses, de Cuba i El Corte Inglés que faci potent el centre i el Nucli Antic”, assegura Fernàndez.  En aquest sentit la proposta també es relacionaria amb l’àmbit cultural de tota la Riera, on es concentren la major part d’equipaments culturals de la ciutat al que caldria sumar l’inclòs al Fòrum.

CiU treballa propostes de campanya amb l’horitzó del 2040 però creu que els nous usos de Can Cruzate es podrien acordar en el pròxim mandat i començar-hi a treballar. Admeten, això sí, que el projecte requerirà la participació d’agents, entitats i entorn.

Relacionat amb l’entorn

El darrer pla urbanístic de la zona ja preveia un equipament cultural a tocar de la Plaça de l’Ajuntament. El projecte de Mataró Fòrum recull aquesta possibilitat, si bé Quim Fernàndez no especifica els usos que hauria de tenir: “hi podem situar un auditori, una biblioteca o una sala d’exposicions”.

On sí que incideix la proposta de CiU és en relacionar el projecte amb l’entorn. “Creiem que tot el Centre ha de ser una gran zona comercial a cel obert i és per això que imaginem locals comercials i gastronòmics de qualitat a les plantes baixes del Fòrum” explica el regidor Miquel Rey, que vincula el projecte a tota una aposta per fer més atractiu el Centre. Respecte de la possibilitat d’incloure habitatge en el projecte urbanístic, l’alcaldable ho supedita “al finançament que puguem trobar, l’habitatge no és prioritari sinó que ho és el fet de potenciar la zona i relligar els pols d’atracció que tenim, que són molts i bons”.