La FAVM demana no votar els partits que fomenten la xenofòbia

5.000 tríptics informatius es repartiran coincidint amb la campanya electoral

  • Redacció
  • Dimecres, 06 Maig 2015 13:20

FAVM

La Federació d’Associacions de Veïns de Mataró es vol fer sentir en l’inici de la campanya electoral local i demana a la ciutadania que no voti “aquells partits que fomenten un discurs de la por, de la discriminació i que fomenten l’exclusió d’una part de la societat”. Aquestes són paraules d’Àngel Prats, responsable de la comissió de convivència d’una FAVM que repartirà coincidint amb la campanya fins a 5.000 tríptics informatius de la campanya “no et confonguis d’enemic”. En la línia de les darreres campanyes –i sense anomenar els partits concrets– Prats assegura que “no podem donar per bo el discurs dels partits que discriminen, demanem a la gent que maduri el seu vot i que voti de forma intel·ligent a favor d’una Mataró de tots, on hi cabem tots”.

Ja el 2011 la Federació va promoure un manifest per la convivència. Els resultats de les darreres municipals, però, “van deixar clar que una part important de les persones que van anar a votar ho van fer a favor de candidatures xenòfobes, amb actituds que poden comportar problemes i erosionen la convivència”. El President de la FAVM afegeix que “hi ha números que la campanya electoral d’aquest any repeteixi els esquemes de fa quatre anys, pel que demanem no votar els partits que de la discriminació en volen fer arma electoral”.

No confondre’s d’enemic

Eslògans com “entre tots i totes construïm la ciutat” o “no et confonguis d’enemic” la FAVM vol incidir en contra d’un vot racista i xenòfob. Fa setmanes va fer públic ja un vídeo viral en contra la xenofòbia i en motiu de l’inici de la campanya incrementen la presència de la tercera campanya en quatre anys a favor de la convivència social.