CiU engega motors convençuda de revalidar l’Alcaldia

Quim Fernàndez es marca com a objectiu “guanyar més clarament que el 2011”

  • Cugat Comas
  • Dimecres, 25 Febrer 2015 12:03

Roda premsa CIU dinar

Convergència i Unió afronta el seu primer compte enrere cap a unes municipals des de la ‘pole position’ de partir des de l’Alcaldia. El partit té “molta il·lusió i molta confiança” segons es confessa l’alcaldable Quim Fernàndez. El candidat assegura que “hem trepitjat molt de carrer i parlat amb molta gent i notem que la gent ha entès perfectament en quina situació ens ha tocat governar i prendre decisions”. La campanya electoral serà continuadament presentada pels convergents com la intersecció entre un mandat i l’altre i l’equip que es vol visualitzar, amb les llistes encara per tancar-se, és el que integren, a més del mateix Fernàndez, la regidora Núria Calpe i el també regidor Miquel Rey. Tots tres es presenten com un equip que té intenció de plantejar una candidatura “continuista, el projecte és el mateix que va guanyar el 2011, ara amb un canvi de lideratge”. L’objectiu el tenen clar i el verbalitza el candidat: “Volem revalidar l’Alcaldia i guanyar de forma més clara que el 2011”.

Convergència i Unió entra una marxa més en la maquinària pre-electoral. “No hem parat de parlar amb la gent i les entitats però ara encara volem apropar-nos més a les persones, que ens diguin el que els preocupa, que d’elles surti el programa electoral”. Primer volen definir un programa que veuen continuista i amb el que Fernàndez alerta que “la situació econòmica dificultosa de l’Ajuntament seguirà i la gent n’és conscient. No serà una campanya de grans promeses i el candidat que prometi una piscina o un pavelló la gent no el creurà”.

“Pactarem amb qui coincidim”

Tot i que CiU no amaga la predilecció per una ERC que veu tornant al Consistori com a futura sòcia de govern, Fernàndez no descarta cap actor: “Ens entendrem amb aquells partits que presentin un projecte de ciutat que coincideixi amb el nostre”, assegura. El que sí que es marca com a objectiu és “poder tornar a governar i des d’una posició de més força, en la que a més de guanyar en nombre de vots també siguem la força amb més regidors de l’Ajuntament. Per això s’encomanen a capitalitzar l’obra de govern “Canviem de capità però seguim el mateix rumb, amb un equip cohesionat i un projecte que ens il·lusiona”, assegura Quim Fernàndez.

Tres candidats i tres àrees per capitalitzar
De l’actual equip de govern de Joan Mora és clar que Fernàndez, Calpe i Rey aniran a llocs destacats de la llista electoral. L’alcaldable enumera les gestions fetes en àrees com Cultura, Promoció de Ciutat o Via Pública com a grans elements a favor de l’obra de govern i com a tal ho voldrà capitalitzar. De la resta d’equip, Rodríguez no seguirà, Reixach problablement sí i Unió Democràtica té autonomia per definir els seus llocs de sortida.