El PP diu que CiU no indaga més en el cas dels pisos per no perjudicar ERC

Assegura que habitatge era “el vedat de caça” dels republicans i apunta a Sergi Penedès

  • Cugat Comas
  • Dilluns, 16 Febrer 2015 16:30

Roda premsa PP bar TCM

El Partit Popular de Mataró vol que es dirimeixin responsabilitats pel “desgavell acreditat que hi havia a Prohabitatge en la gestió dels pisos de protecció oficial” i apunta directament a Esquerra Republicana de Catalunya. El president del PP local, José Manuel López, és taxatiu en roda de premsa assegurant que “no tota la responsabilitat era de l’exgerent de Pumsa, César Fernández, sinó també dels coordinadors que hi ha hagut d’habitatge que eren càrrecs de confiança dels polítics d’ERC”. El PP preguntarà en el pròxim Ple Municipal quines persones i quins emoluments van rebre els càrrecs republicans al capdavant de l’habitatge, però López no dubta a assegurar que “CiU està protegint ERC com a futur soci de govern, en lloc d’investigar els responsables del desastre que era la gestió dels pisos”.

El Partit Popular ha sortit al pas de la finalització de l’auditoria externa i de la instrucció interna de l’Ajuntament sobre el cas dels pisos redoblant les crítiques i la demanda de responsabilitats. “No pot ser que aquí es digui que Pumsa actuava de forma mercantilista i no passi res, Pumsa feia d’immobiliària que inflava la bombolla i especulava i això ho pagàvem entre tots”. A partir d’aquí, però, recull el contingut de les dues investigacions per dir que “aquí s’està centrant l’atenció en la figura de l’exgerent de l’entitat, però el desgavell i la falta de control i transparència té uns responsables polítics que eren del govern tripartit i més concretament Prohabitatge, que era el vedat de caça particular d’ERC”.

En aquest sentit López recorda que la figura de coordinador de Prohabitatge va ser creada el 2006 per nomenar Sergi Penedès, llavors president de la secció local dels republicans. “Aquest senyor cobrava més de 50.000 euros l’any per no controlar absolutament res, a no ser que fos un alliberat del partit” assegura el popular que recorda que llavors, fa nou anys, tant PP com CiU van criticar el seu nomenament.

El PP també critica que “una militant de CiU com és l’extreballadora que suposadament ho destapa tot, no hagi col·laborat amb la investigació” i assegura que “hi ha molts números que la instrucció judicial del cas del pis de l’exgerent acabi en no res, perquè fa falta que una tercera persona afectada es personi i no hi ha constància d’aquest tipus de gestions. Pel PP “s’han de demanar responsabilitats als que s’han ocupat d’Habitatge, tant abans com ara” perquè “tal com estan les coses, és impossible saber si els adjudicataris de pisos que el rebien en pocs dies, quan la mitjana era de 450, ho són justament o no”.