ERC es presenta amb la “capacitat de pacte” d’atribut per tornar a l’Ajuntament

Llença la campanya “Una nova ciutat per un nou país” amb l’horitzó de fins a tres eleccions

  • Cugat Comas i Fotos d'Anna Aluart
  • Dimarts, 13 Gener 2015 12:20

Esquerra presentació candidatura

Esquerra Republicana de Catalunya de Mataró no té aquest mandat cap regidor a l’Ajuntament però les previsions apunten a que retornarà al consistori amb força a les properes municipals. Amb aquest horitzó i també pendents de la convocatòria d’eleccions catalanes i generals espanyoles, el partit va presentar l’any polític i un eslògan prou evidenciador dels seus propòsits: volen “Una nova ciutat per un nou país”. L’eurodipitat Josep Maria Terricabras va voler fer costat a Francesc Teixidó, que encapalarà la candidatura dels republicans. L’alcaldable i exregidor de l’Ajuntament va presentar “la capacitat de pacte” com una de les virtuts que poden fer important la formació a l’Ajuntament. “Sempre hem demostrat que som proclius a complir acords i en aquest mandat no n’hi ha hagut pràcticament cap, d’acord d’importància”, va constatar Teixidó.

ERC encara no ha enllestit la seva llista tot i que intentarà aglutinar a la seva candidatura altres grups d’esquerres com Necat i Més, escissions del PSC. Tampoc no ha tancat el seu programa electoral tot i que Teixidó sí que va voler esbossar línies programàtiques de com ha de ser aquesta “nova ciutat per un nou país”. El lligam entre llibertat nacional i justícia social és al substrat d’una sèrie d’iniciatives que volen canviar tant el fons com les formes. Un dels aspectes en el que els republicans volen incidir és el d’un nou canvi en el model de participació que comprometi part del pressupost a la participació directa de ciutadans i entitats i obrint la porta a “consultes refrendàries en aspectes de ciutat, portem aquesta aposta a l’ADN”, va assegurar.

Teixidó va parlar de “implantar un nou estil, una nova manera de fer” a l’Ajuntament amb la prioritat d’aturar la desigualtat entre mataronins i entre barris. Sense concretar, encara, va apostar per “introduir solucions innovadores en la gestió dels serveis i dels recursos per així millorar la qualitat de vida de la gent”.

Esquerra presentació candidatura

Terricabras, per la seva banda, va assegurar que “Teixidó té l’honestedat que han de tenir els regidors” i es va mostrar segur que “Esquerra superarà l’anomalia que és no tenir representació a Mataró”. Respecte el procés sobiranista va criticar “aquells que volen anar canviant les coses a poc a poc” per asseverar que “sense la independència ja sabem què tenim, que és poc o gens”.