L’antic tripartit no es vol pronunciar encara sobre l’informe dels pisos de Pumsa

Admeten “errors administratius” mentre PP i CUP exigeixen responsabilitats

  • Redacció - ACN
  • Dimarts, 13 Gener 2015 09:54

bassas

L’auditoria que ha posat de manifest múltiples irregularitats en l'adjudicació de pisos de protecció oficial i habitatge social a Mataró analitza casos que s'haurien produït en l'actual mandat de CiU i també en l'anterior. El tripartit que va governar la ciutat fins a les eleccions de 2011 (PSC, ICV-EUiA i ERC) apunta a errors administratius i es mostren tranquils pels resultats definitius de l'auditoria. Tot i això, cap dels partits ha volgut fer declaracions a l'espera de poder analitzar detalladament el contingut de l'informe. Els grups municipals del PP i la CUP, per la seva banda, exigeixen més transparència en els processos d'adjudicació i demanen que es depurin responsabilitats polítiques.

Des del tripartit anterior -actualment ERC no té representació al consistori- s'apunta a un cas de "mancances administratives" en els processos d'adjudicació. Tot i això, els partits han declinat fer cap més valoració al respecte a l'espera d'analitzar a fons l'informe que l'empresa auditora va presentar als grups la setmana abans de Nadal. L'antic president de Pumsa Ramon Bassas s'ha posat a disposició de l'Ajuntament per col·laborar en la investigació.

Només Francesc Teixidó, en la presentació de l'any polític dels republicans s'hi va referir assegurant que "caldrà veure l'abast real de tot el que es descriu a l'informe i posar els mecanismes necessaris perquè els errors no es repeteixin".

PP i CUP carreguen tintes

D'altra banda, el PP i la CUP han carregat contra la gestió de PUMSA. Cap dels dos partits ha governat mai a la ciutat i lamenten la gestió "opaca" al llarg de tota la trajectòria de l'empresa. El PP apunta obertament a PSC, ERC i CiU com a responsables del desgavell: "Tot i que el gruix de les irregularitats va ser durant l'època de Prohabitatge, la situació ha durat tres anys més", ha etzibat el portaveu del PP, José Manuel López. "PUMSA i Prohabitatge s'ha gestionat de manera opaca i irracional. És inadmissible que l'administració pública en faci una gestió tan nefasta", valora el portaveu de la CUP, Xavier Safont-Tria. Des de la CUP reclamen crear un nou mecanisme d'adjudicació dels habitatges de manera participada perquè sigui més transparent.

Els veïns, indignats
D'altra banda, els col·lectius socials que formen part de la comissió de seguiment del cas PUMSA també han mostrat la seva indignació per les dades que revela l'informe d'auditoria. "Des de la Federació d'Associacions de Veïns i des de la PAH estem indignats i tenim por que això hagi pogut passar en altres departaments de l'Ajuntament", ha dit el portaveu de la FAVM, Juan Sánchez.