David Bote marca distàncies de forma contundent amb Carlos Fernàndez

“No es pot tenir cap actitud comprensiva ni tolerant davant les irregularitats”, assegura

  • Redacció
  • Dimecres, 29 Octubre 2014 13:33

Roda Premsa PSC

"No es pot tenir cap actitud comprensiva ni tolerant davant les irregularitats ni la falta de rigor. Els ciutadans estan fastiguejats de comportaments inacceptables de representats polítics”. Amb aquesta contundència s’ha expressat el candidat del PSC a l’alcaldia de Mataró, David Bote, davant els mitjans, convocats per explicar la reacció de l’agrupació local al cessament de Carlos Fernàndez. Bote, que ha apartat Fernàndez del comitè de campanya i ha garantit que no anirà a les llistes electorals, ha mostrat una actitud de 'tolerància zero' per l’exsecretari d'Organització del PSC Maresme. Ha demanat que s’aclareixin els fets i ha volgut parlar de “possibles errors” i “pressumptes irregularitats”. Però no s’ha mossegat la llengua al concloure que “la política va lligada a la moral i ha d'estar regida també per les normes ètiques. I és a la política local on cal ser més estrictes amb el comportament públic i privat i cal una exigència màxima de rigor i transparència".

El PSC del Maresme i el partit en l'àmbit català investiguen les pressumptes irregularitats i tota la comptabilitat que va passar per mans del regidor dimitit.

Xesco Gomar, primer secretari del PSC de Mataró, ha assegurat que en un màxim de 15 dies podran cloure aquesta investigació i que serà el Primer Secretari del PSC maresmenc Xavi Amor qui compareixerà per dirimir l’abast real de les acusacions. Sense esperar, però, a aquesta investigació el PSC de Mataró ha volgut trasnmetre la imatge de “si hi ha sospita, s’actua” i Bote ha volgut llegir una declaració amb elements prou contundents: "no es pot tapar res ni a ningú i cal aclarir tots els fets". 

Per a Bote, la transparència ha de marcar la candidatura i la vida pública dels qui l’entreguen. Gomar, al seu torn, ha volgut recordar que Carlos Fernàndez no tenia cap responsabilitat al partit en l'àmbit local i que no hi ha “res, absolutament res” a l’agrupació mataronina, traslladant el pes de les decisions als PSC comarcal i nacional.

Assessor del PSC a la Diputació
L'única vinculació amb càrrecs institucionals o de partit que manté Carlos Fernández a hores d'ara en el si del PSC, és el d'assessor del grup socialista a la Diputació de Barcelona. Des del PSC de Mataró no s'han volgut posicionar sobre aquesta situació, ja que consideren que es tracta d'una responsabilitat de la direcció nacional del partit. Tot i això, Gomar diu que a Mataró no hi ha dubtes sobre el que cal fer i s'ha fet: "Nosaltres hem estat transparents amb la nostra agrupació i seria contradictori que ara dubtessim davant les accions que hem de prendre. Nosaltres, davant els dubtes, acció", ha etzibat el primer secretari dels socialistes mataronins.