Iniciativa vol confluir amb altres forces d'esquerres per a les municipals

Inicia procés de primàries pensant en adoptar la fórmula de ‘Guanyem Barcelona’

  • Redacció
  • Dijous, 18 Setembre 2014 12:51

Ciutat, Esteve Martínez

Iniciativa per Catalunya Verds de Mataró ha iniciat el procés de primàries intern per escollir el seu cap de llista de cara a les eleccions municipals. Només es coneix un candidat que ha mostrat la voluntat d’encapçalar la llista ecosocialista i que no és altre que el seu actual portaveu a l’Ajuntament Esteve Martínez. Tot i això, el partit inicia el procés per confluir amb altres forces d’esquerra a la ciutat. ICV de Mataró voldria un moviment com el de ‘Guanyem Barcelona’ que encapçala Ada Colau a la capital del Maresme. I assegura que negociarà per a fer-ho possible.

Segons Miguel Guillén, secretari d’organització d’ICV de Mataró, “ara iniciem, com sempre hem fet, el procés de primàries per triar el o la cap de llista d’ICV, però la nostra voluntat és que el nostre partit formi part d’una candidatura que vagi més enllà de les nostres sigles. En els propers mesos treballarem per tal que a Mataró hi hagi una candidatura d’esquerres potent, on conflueixin els diferents moviments i forces d’esquerres de la ciutat”. Per a Guillén, “el moment excepcional que vivim ens obliga a arribar a acords, centrar-nos en allò que ens uneix i deixar de banda les diferències. Com a Barcelona, on ICV està treballant per la confluència amb Guanyem Barcelona, pensem que a Mataró es donen les condicions suficients per pensar en un Guanyem Mataró”.

Una hipotètica ‘Guanyem Mataró’ o com s’hagi de dir la marca voldria sumar les forces de ICV, EUiA, l’antiga Alternativa Vecinal, la CUP i Podem.