Els alcaldes imputats declaren pel cas dels sobresous de la FCM

Joan Mora declara el primer dia mentre Baron ho fa l’endemà

  • Redacció - ACN
  • Dimecres, 03 Setembre 2014 13:25

Joan Mora, entrant a declarar

Els 40 alcaldes de la Federació Catalana de Municipis -FMC- imputats per haver cobrat suposadament dietes irregulars entre 2011 i 2012 -entre ells Joan Mora i l’exalcalde Joan Antoni Baron- van començar a declarar el passat dimecres 3 al jutjat de Sabadell que investiga el cas. Els dos primers a declarar van ser l’exsecretari general de l’entitat Adolfo Moreno Sansano i l’exalcalde de Sabadell i expresident de la FMC, Manuel Bustos, amb Mora i els alcaldes de l’Hospitalet i el Prat de Llobregat citats també per aquell primer dia. La jutgessa va citar a declarar tots els imputats per un delicte contra l’administració pública els dies 3, 4, 5 i 9 de setembre.

Les declaracions dels imputats van iniciar-se ja amb una hora de retard. El primer interrogatori, de l’exsecretari general Adolfo Moreno Sansano, havia d’iniciar-se a les 9 del matí però ho va fer quasi a les deu per causes no concretades.

Segons la investigació, Bustos hauria promogut un sistema de sobresous camuflats segons el lloc que ocupaven els alcaldes en l’organigrama de l’entitat i no segons els desplaçaments o àpats fets. En rebre la notificació de la imputació, Mora comentava que defensarà davant de la jutgessa que “totes les percepcions que van rebre de la FMC estaven declarades a Hisenda” i “que no tenien coneixement que hi hagués alguna irregularitat”. Mora afirmava que “amb tota tranquil·litat ho anirem a explicar”.