Entesa per “impedir” a ICV-EUiA i CUP debatre sobre la monarquia

Els dos partits carreguen contra CiU per sumar-se a PSC, PP i PxC

  • Redacció
  • Dimecres, 11 Juny 2014 16:13

ICV+CUP

L’abdicació de Joan Carles I com a Rei espanyol feta pública fa dues setmanes, va motivar als grups municipals d’Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa i de la Candidatura d’Unitat Popular, a presentar en Junta de Portaveus extraordinària dues propostes de declaració institucional de rebuig a la monarquia. La resta de grups municipals, però, no van permetre el debat i segons els dos partits es van “alinear per impedir que a Mataró es pugui debatre i votar sobre aquesta important qüestió”.

Es dóna la circumstància que CiU, que en el debat sobre la Llei d’Abdicació a Madrid es va abstenir, es va sumar a Mataró als posicionaments de PSC, PP i Plataforma. L’abast no mataroní de la qüestió hauria portat els portaveus d’aquests partits a no acceptar la tramitació per urgència d’aquestes declaracions institucionals, que podrien ser debatudes en properes Juntes de Portaveus, segons fonts d’un dels grups municipals.

Les declaracions institucionals d’ICV-EUiA i CUP coincidien en rebutjar la monarquia, però mentre l’ecosocialista advocava per una reforma constitucional i un procés constituent, la de la CUP reivindicava el 9N.