El PSC sospita que el govern està darrere la denúncia del Rengle a l’Oficina Antifrau

El PSC veu una “curiosa coincidència de dates” entre una reunió govern-Antifrau i la denúncia presentada

  • Redacció
  • Divendres, 16 Maig 2014 10:12

Barón

El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Mataró té sospites que el govern de la ciutat, en mans de CiU, està darrere de la investigació que l’Oficina Antifrau està duent a terme sobre l’edifici de El Rengle. Joan Antoni Baron veu “una estranya coincidència de dates que fan que el 10 de maig del 2013 el govern es reuneixi amb l’Oficina i el mateix dia es presenti una denúncia, que curiós!”, exclama. El PSC tampoc entén perquè PUMSA no els facilita la documentació que ha enviat a Antifrau: “és informació de l’Ajuntament i hi tenim tot el dret”, rebla Baron.

El mateix dia que l’Alcalde i el gerent es reunien amb l’Oficina Antifrau, a aquesta va arribar la denúncia –de la qual es manté l’anonimat del signant– del sobrecost de l’edifici del Rengle. “Ens sembla molta coincidència però en tot cas el que demanem és que ens aclareixin clarament que ni van ser ells, ni ells estan darrere qui va presentar-la, la denúncia”, diu Baron. El president del Grup Municipal Socialista va més enllà i es pregunta “si la informació i els documents presentats amb la denúncia van sortir pel procediment establert o els van presentar terceres persones, cosa que seria molt greu”. El PSC segueix a disposició de col·laborar amb la investigació per esclarir la veracitat dels fets.

Factura aprovada
El PSC encara es ruboritza més davant el fet que el govern, segons va donar a entendre el primer tinent d’Alcalde en el Ple, era coneixedor de la investigació. “No van ser ells però sabien que s’estava investigant, no ens ho diuen perquè no volen alertar però ells saben que Antifrau està al darrere i amb aquest context porten la factura que s’investiga a aprovació del Ple Municipal, una factura que està sota sospita de fraudulenta, i la duen a aprovació, tot plegat és molt greu”, assegura Baron. El socialista demana explicacions a l’Alcalde en un tema que eixampla l’esquerda entre els dos partits més representats al Saló de Sessions.