ICV-EUiA titlla els responsables de Caixa Laietana de despòtics

El partit presenta les conclusions a la comissió d’investigació del Parlament

  • Redacció
  • Dimarts, 29 abril 2014 12:27

Doria

ICV-EUiA carrega contra els antics responsables de Caixa Laietana en les seves conclusions de la comissió de caixes d’estalvis del Parlament. En les conclusions s’assegura que la gestió del director general Pere Antoni De Dòria va ser “despòtica i es va caracteritzar pel seu nepotisme” i atribueixen la venda de preferents a un pla trenat per la direcció per col·locar-les a persones “amb aversió al risc”.

El partit ecosocialista és el que dedica més pàgines, tant a les valoracions generals, 78, com a les específiques sobre Caixa Laietana, 6. El mateix partit assegura que “és significatiu el poc interès que ha generat el cas de Caixa Laietana” a la resta de partits.

Atacs a De Dòria

ICV-EUiA segueix carregant principalment en contra De Dòria pel fet que, asseguren, “va aconseguir que familiars directes seus poguessin vendre participacions preferents, per quantitats elevades, mesos abans que es tanqués el mercat”.

També el seu successor Josep Ibern és criticat pels sous i plans de pensions “amb imports absolutament desproporcionats” dels que es va dotar.