“El senyor Baron se’n va sense pagar els seus deutes”

Dura arenga de l’Alcalde Joan Mora pel vot contrari als pressupostos del PSC

  • Cugat Comas
  • Divendres, 07 Març 2014 14:05

Signatura Baron Mora

Arenga duríssima de Joan Mora. Aquest migdia l’Alcalde ha disparat amb bala contra el PSC i, personalment, contra el cap de Grup Municipal Socialista i exalcalde Joan Antoni Baron. Minuts després de la Junta de Govern local, l’Alcalde compareixia davant la premsa per llegir una sèrie de retrets al vot contrari ahir del PSC als pressupostos que obligaven el govern a tirar del Pla B per aprovar els comptes. Mora ha volgut anar al moll de l’os: “El senyor Baron se’n va sense pagar els seus deutes. Una cosa és que se senti desubicat o no entendre la realitat quan és el seu partit qui li obri la porta amb unes primàries i l’altra és que marxi i deixa els seus deutes per pagar a la resta de mataronins en un acte de tacticisme irresponsable”

La setmana acaba amb un trencament CiU-PSC difícil de reparar a un any i mig de les eleccions municipals. Cronològicament dimecres Joan Antoni Baron anunciava que plegava a final de mandat, dijous el Ple Municipal tombava els pressupostos pel vot contrari del PSC –sorprenent el govern– i aquest matí de divendres els comptes s’aprovaven en Junta de govern local. El govern en solitari, gràcies a la nova llei de les administracions locals, trobant una drecera per tirar endavant el pressupost. Va ser el mateix Baron l’encarregat d’anunciar el vot contrari –canviant així l’abstenció socialista en la votació inicial fa setmanes– l’encarregat d’argumentar la negativa socialista:

Mora: “la seva és la mala política”

Mora assegura que el govern està “molt decebut” amb el PSC i ha volgut recitar un memorial de greuges per l’herència rebuda de l’anterior govern. “No entenem que el senyor Baron no doni valor a la paraula donada quan ens vam comprometre a pagar el deute amb FCC i ara posi en perill aquest pacte i també la possibilitat d’anar a buscar crèdit”. Prossegueix Mora: “Hi ha dues maneres de fer política, la bona, que anteposa l’interès general, i la mala política, que posa per davant els interessos personals i de partit. És dolorós veure els responsables dels deutes que hem de pagar tots posant els seus interessos per davant de l’interès general”.

El vot contrari del PSC als pressupostos i els retrets avui de l’Alcalde són un punt d’inflexió a la política local.

Els socialistes retreuen manca de diàleg del govern i Mora assegurava que “sempre som nosaltres els que volem comunicar amb ells i no al revés, sempre tenim les portes obertes però si dos volen arribar a un acord i l’altre no vol, és impossible”. Mora atribueix al “que ha passat al PSC des de l’aprovació inicial”. “Aquest és un Ajuntament intervingut per la Generalitat i l’Estat per la mala gestió econòmica dels governs anteriors, i aquesta mala gestió és responsable de qui ara marxa sense pagar els seus deutes”, ha acabat l’Alcalde.