Junqueras carrega a Mataró contra el PSC pel seu vot d’avui

El president d'ERC retreu al PSC que es "despengi" del dret a decidir "justament quan es demana permís a l'Estat"

  • Redacció - ACN
  • Dijous, 16 Gener 2014 11:10

El President d'ERC Oriol Junqueras

El president d'ERC, Oriol Junqueras va omplir ahir a la nit el Monumental amb 800 persones en el marc de la campanya a favor del Sí Sí a la consulta del 9 de novembre. L’actualitat, però, va marcar el discurs de la intervenció de Junqueras que retreu a la direcció del PSC que es plantegi votar 'no' a demanar al Congrés el traspàs de competències per poder convocar la consulta del 9 de novembre. El líder d'ERC no entén la posició dels socialistes: "No entenem que aquells que han estat els nostres companys de viatge, i que voldríem que ho fossin en el futur, ens neguin, no el dret a ser independents, ens neguen el dret a votar".

Junqueras assegura que ERC és al costat de tots aquells socialistes que "avui tenen la percepció que la direcció del seu partit els allunya de les necessitats de la majoria de la gent". El líder d'ERC ha recordat que al llarg de la història de Catalunya qui més ha defensat el dret a l'autodeterminació és "gent del PSUC que va acabar al PSC".També en l'actualitat, diu Junqueras, els socialistes "es van presentar a les eleccions parlant de dret a decidir i dient que s'havia de demanar permís al govern espanyol per poder votar". En aquest sentit els retreu que "justament quan fem l'esforç per demanar aquest permís com ells ens demanaven, es despengen del procés".

“Dret inqüestionable, necessitat i deure”
Junqueras assegura que ERC voldria compartir amb el PSC "un projecte de futur i de país, un projecte de societat". Segons el líder dels republicans, la democràcia consisteix en "decidir conjuntament" i "dotar-nos de les millors eines per construir una societat millor per als nostres conciutadans". És en aquest sentit, que Junqueras discrepa i no comprèn la posició adoptada per la direcció del PSC en relació a la votació de dijous: "Ens neguen la nostra condició de persones que tenen dret a decidir el seu futur. No ho entenem". Votar, insisteix Junqueras, és "un dret inqüestionable, una necessitat i un deure".