El PSC avisa: “ens ho pensarem molt abans de donar suport al pressupost 2014”

Joan Antoni Baron recorda que els comptes no es poden prorrogar dos cops

  • Cugat Comas
  • Divendres, 27 Setembre 2013 13:09

Joan Antoni Baron, en roda de premsa

“No deixarem la ciutat a l’estacada, però ens ho pensarem molt abans de donar suport a un govern que enganya de forma barroera”, paraula de Joan Antoni Baron. El PSC ja va advertir dimecres al Ple Municipal en què s’aprovava el Pla d’Ajust i el Pla de Sanejament de l’Ajuntament que no se sentiria presoner de la seva abstenció de cara a les futures ordenances fiscals i pressupostos de l’any vinent. L’endemà, en roda de premsa, recordava que no està permès prorrogar pressupostos dos anys seguits –es dóna per fet aquest escenari– i el propi Baron advertia que la negociació no seria fàcil. “El govern diu que negocia però no ho fa, és incapaç de dialogar, parlar o pactar els temes abans d’anar al Ple, és el govern menys transparent que hi ha hagut”, va dir.

Baron estava molest per com es parla del deute de l’Ajuntament: “sempre es donen les xifres però no es diu el perquè, l’Ajuntament està endeutat perquè vam optar des del govern per una política anti-cíclica, si el senyor Mora critica tant les xifres que digui també que està en contra el CAP de la Llàntia, el local de l’AFAM, les escoles bressol, la Nau Gaudí, el TecnoCampus, l’estadi d’atletisme o el local dels Capgrossos”. El cap del grup municipal socialista també retreu a CiU que oblidi “qui li ha donat suport en uns pressupostos, dues ordenances i dos plans de sanejament”.

No seran moneda de canvi
La compareixença a primers de setmana del portaveu de l’executiva de CiU Marcel Martínez va molestar molt Baron que va voler respondre al nacionalista quan va afirmar que havia intentat desencallar la manca d’acord entre grups municipals parlant entre executives: “Al senyor Martínez li dic, perquè li quedi clar, que no guanyarà res per la via del descrèdit personal i que no jugui a posar la governabilitat de Mataró en altres àmbits. Aquesta ciutat no va a canvi de la Federació de Municipis ni del Consell Comarcal”. Segons el portaveu socialista des de CiU s’ha intentat que el PSC facilités la governabilitat a l’Ajuntament de Mataró a canvi dels pactes entre socialistes i convergents en aquestes dues institucions. “No admetrem pressions, que ho tingui tothom clar”, va dir Baron.