CiU acusa el PSC de “dilatar i impedir” l’acord de pressupostos

La federació contempla que segueixin prorrogats: “no és cap drama”

  • Cugat Comas i Fotos d'Anna Aluart
  • Dimarts, 24 Setembre 2013 10:27

El portaveu de CiU, Marcel Martínez

Convergència i Unió com a partit, com a federació més enllà del grup municipal a l’Ajuntament, acusa directament el PSC del fet que a finals de setembre l’Ajuntament segueixi sense pressupostos aprovats. Dimecres el Ple Municipal aprovarà un Pla d’Ajust però no votarà els pressupostos, retirats de l’ordre del dia per la falta d’acord entre nacionalistes i socialistes. “Creiem que al PSC ja li està bé que no hi hagi acord perquè no ha posat cap facilitat, ha dilatat la negociació i ha impedit l’acord, fa la sensació que ja els va bé que no hi hagi pressupostos” assegurava dilluns en roda de premsa Marcel Martínez, portaveu municipal de CiU. Martínez feia el pas en públic per denunciar la situació i per contemplar obertament que no hi hagi acord i es prorroguin –com de fet estan– els comptes del 2012: “no és desitjable ni tècnica ni democràticament però tampoc és cap drama”, assegurava.

Les negociacions entre govern i PSC s'han encallat, segons el portaveu convergent, en el tema de la Policia de Barri en el que “el govern ha ofert poder ampliar la plantilla policial municipal, però és impossible fer-ho si no aproven els pressupostos”. Les relacions entre els dos partits mataronins estan, segons Martínez, “francament malament, s’ha negociat intensament i no s’està aconseguint res i no és pas per la manca de voluntat de CiU”. En aquest sentit des de la federació local s’ha intentat estendre ponts amb l’executiva del PSC més enllà de la interlocució amb el grup municipal, una via que tampoc ha donat resultats.

Preguntat sobre els impediments de la negociació Martínez va assegurar que “la personalitat de Joan Antoni Baron que ha estat 7 anys Alcalde és important i condiciona la negociació”.

Situació molt complicada
CiU feia aquesta compareixença pública fins ara inusual però que tindrà continuïtat ja que Martínez va explicar que “volem deixar clares les nostres postures més enllà de la del govern, volem parlar com a CiU”. Es tracta d’un primer moviment de presència mediàtica en clau electoral quan ja s’està al segon tram de legislatura. En aquest sentit, CiU va comparèixer per recordar “l’enorme deute que arrossega l’Ajuntament i que és responsabilitat dels seus antics governants i especialment el PSC, som una de les ciutats més endeutades de tot l’Estat i a pesar d’això creiem que ens en sortirem”. Martínez va explicar que “el greu és que el deute de 300 milions com el que ens va deixar el tripartit o l’actual de 270 no són d’un govern o d’un altre, són deutes de tots els mataronins”.