Mora endureix el to i anuncia “contundència absoluta” arran dels fets del Palau i Rocafonda

L’Ajuntament estudia presentar accions judicials contra els artífexs de la tensió la primera setmana d’agost

  • Redacció
  • Dilluns, 09 Setembre 2013 13:14

Ple de Setembre

Els fets i la tensió social viscuda la primera setmana d’agost al Palau i Rocafonda van ser presents en un debat intens al Ple Municipal. De retruc d’aquest tema, l’alcalde Joan Mora i darrere seu el govern municipal, van endurir el to en anunciar “contundència absoluta contra tots aquells que delinqueixin, vinguin d’on vinguin, siguin qui siguin”.

El debat arran d’una moció de suport al paper de les forces de seguretat “no va ser agradable” segons l’Alcalde que va relacionar l’escalada de tensió entre “grups de magribins i grups anti-sistema i la policia” a la tasca pròpia dels cossos de seguretat: “aquest govern ha augmentat la pressió sobre la delinqüència i alguna cosa de les que han passat es deuen a aquesta pressió. Si algú es pensa que alguna zona o carrer quedarà fora de l’àmbit de la seguretat pública va molt equivocat”, va dir.

Suport a la policia

El govern serà vehement en la resposta i en el suport a la Policia Local i als Mossos d’Esquadra, es desprèn de les declacions de Núria Calpe i Joan Mora. En la roda de premsa posterior al Ple, l’Alcalde assegurava que l’Ajuntament ja està estudiant accions legals a emprendre, ja no sols contra els autors dels incidents, sinó també contra “tots aquells que han volgut manipular els fets fent acusacions de xenofòbia i racisme totalment fora de lloc”.

La Policia està recopilant dades de comentaris i vídeos en xarxes socials, va avançar l’alcalde. Mora va negar que estigui endurint la seva postura “que sempre ha estat la mateixa, suport total a les forces de seguretat” però va arribar a assegurar que “farem força perquè els qui delinqueixin sense estar regularment al país siguin expulsats” i que “treballem i treballarem amb tots els mitjans perquè ningú pugui tenir percepció d’inseguretat i por a passejar pels carrers que són de tots”.