Mataró s'adhereix al Pacte Nacional pel dret a decidir

L'abstenció del PSC se suma als vots a favor de CiU, ICV-EUiA i la CUP

  • Redacció
  • Divendres, 06 Setembre 2013 13:02

Panoràmica del Ple General

L’Ajuntament de Mataró s’adherirà al Pacte nacional pel dret a decidir després que el Ple Municipal votés favorablement a la proposta de Convergència i Unió. Als vots del grup del govern s’hi van sumar els d’ICV-EUiA i la CUP i l’abstenció decisiva del PSC. El PP i PxC hi van votar en contra.

“El que fa Mataró adherint-se és sumar-se al procés engegat amb àmplia majoria al Parlament de Catalunya que fa patent que l’exercici del dret a decidir és un objectiu de país” explicava l’Alcalde Joan Mora. A partir de l’adhesió, la ciutat obrirà un període perquè les entitats s’hi puguin sumar i una sèrie d’actes i iniciatives per difondre el pacte nacional que el govern treballarà amb els grups favorables i els socialistes, per haver-se abstingut.

La declaració aprovada recull que ”El dret a decidir garanteix un procés democràtic, transparent i de respecte a la pluralitat d’opinions de la societat. El pronunciament del poble de Catalunya ha de ser, única i exclusivament, l’expressió majoritària de la voluntat dels seus ciutadans i ciutadanes”.