El deute de l’edifici de El Rengle pot empènyer PUMSA al concurs de creditors

L’Ajuntament no podrà acollir-se al pla de pagament a proveïdors

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 08 Juliol 2013 11:10

Mora

El darrer pla de pagament a proveïdors aprovat pel govern espanyol ha agafat en fora de joc l'Ajuntament de Mataró, que volia aprofitar la convocatòria per saldar el deute de 23 milions d’euros amb FCC, la constructora a qui es va encarregar l'edifici del Rengle. La factura, però, és a nom de l'empresa municipal PUMSA i les condicions que s'estableixen per accedir al crèdit no li permet acollir-s'hi. L'alcalde, Joan Mora, explica que ara s'inicia un període de negociació amb la companyia per buscar una "fórmula imaginativa" que permeti saldar aquest deute. El primer oferiment que fa el consistori és la dació en pagament a través d'actius propis. Una negativa de FCC podria abocar PUMSA al concurs de creditors.


El Consell de Ministres de la setmana passada va donar llum verd a un nou pla de pagament a proveïdors adreçat a govern autonòmics i ajuntaments perquè puguin fer front als seus deutes amb proveïdors. Tot i no ser una via de finançament del tot desitjada -comporta endeutar-se amb el govern espanyol-, l'Ajuntament de Mataró preveia que, arribat el cas, aquest pla podria servir per saldar un deute de 23 milions d’euros amb FCC, l'empresa que el 2010 va construir l'edifici del Rengle. La factura, emesa el gener del 2012, va a nom de l'empresa municipal PUMSA i aquest petit detall ha trastocat els plans de l'ens local.

No es planteja el concurs de creditors
L'alcalde, Joan Mora, diu que és "impossible" fer front al pagament si no és amb una fórmula de finançament com el pla de pagament a proveïdors i manté que, ara per ara, FCC no podrà cobrar. Aquesta situació podria abocar PUMSA a declarar-se en concurs de creditors, un escenari que Mora no es planteja: "Esperem evitar-ho negociant amb Fomento i buscant altres fórmules". La primera opció per a l'Ajuntament és la dació en pagament i, per tant, saldar el deute amb actius propis. Segons reconeix l'alcalde, però, serà complicat convèncer l'empresa, que "vol ingressar diners a caixa".