"Els aires de canvi que bufaven al 2011 han quedat en molt poc"

José Manuel López, del PP, respon el qüestionari d'equador de mandat

Ple de Juny, mig mandat

1. Quina nota posa al govern municipal en aquesta primera meitat de mandat. Per què?

En termes educatius de l’etapa de la LOGSE, creiem que Necessita Millorar, si be és cert que estan gestionant una situació molt dura i complicada, no és menys cert que no fa la sensació de tenir les idees clares, ni pot ni sap trencar amb el passat i començar de nou perquè sovint necessita els vots dels representants de l’anterior Govern, li ha costat formar equips, han plegat més càrrecs polítics de govern que en els últims anys i en alguns temes sembla que es fa més soroll que feina de veritat, els aires de canvi que bufaven al 2011 han quedat en molt poc.

2. Mataró està millor o pitjor que fa dos anys. Què pot fer l’Ajuntament per millorar-ho?

No podem afirmar que està millor quan el nombre d’aturats ha continuat pujant i tots els problemes que pateixen els nostres conciutadans continuen igual o pitjor que fa dos anys. L’Ajuntament el que pot fer és facilitar la vida a aquells que intenten generar activitat econòmica, facilitant i orientant a aquells que decideixen iniciar el camí de l’emprenedoria, màxim quan moltes d’aquestes persones són persones que s’autoocupen i que per tant no tenen ni temps ni coneixements suficients per començar aquest camí. En els actuals moments fer de suport a aquells que pitjor ho passen i estar al costat dels mataronins tal i com s’ha fet amb el tema de les preferents, creiem que és molt important. I per concloure aquest apartat projectar la ciutat cap a l’exterior a la recerca d’oportunitats i de possibles emprenedors que ens triïn com a seu de les seves empreses.

3. Quin ha estat el major encert i quin el major error del govern municipal?

Crec que el major dels encerts ha estat en alguns casos entendre que havia d’anar amb la resta de Grups en alguns temes importants per la ciutat com ara el tema de les preferents o el de desencallar el Corte Inglés, el major error potser també el lligaria amb aquest últim, la solució final tot i que potser és la menys dolenta, ens sembla que no té massa lògica quan a Mataró tenim almenys 3 possibles seus per a la Casa de la Cultura Popular que ara mateix estan tancades i sense cap ús.

4. Quina ha de ser la prioritat pel que queda de mandat?

Les prioritats no poden ser diferents de les que ja estan marcades, generar un entorn favorable pels que generin activitat econòmica i ajudar aquells que estan patint especialment les conseqüències de la crisi econòmica.