"Mataró perd pes específic davant la passivitat del govern i la manca de projectes nous"

Joan Antoni Baron, president del Grup Municipal del PSC, respon l'equador de mandat

Ple de Juny, mig mandat

1. Quina nota posa al govern municipal en aquesta primera meitat de mandat. Per què?

La nota evidentment ha de ser d’un absolut insuficient. La primera obligació d’un alcalde és garantir la governabilitat de la ciutat i posar sobre la taula un projecte polític i de ciutat. Cap d’aquestes coses s’ha fet i vivim instal·lats en el dia a dia i la manca de perspectives de cap a on es vol portar la ciutat.


2. Mataró està millor o pitjor que fa dos anys. Què pot fer l’Ajuntament per millorar-ho?

Mataró està pitjor que fa dos anys, per la crisi que ens segueix colpejant a nivell general però també per la pèrdua de pes específic de la ciutat davant la passivitat del govern i la manca de projectes nous.

3. Quin ha estat el major encert i quin el major error del govern municipal?

Segurament el major encert ha estat acabar acceptant com a bons projectes estratègics, com el Tecnocampus o el propi Corte Inglés, i sobre els que l’alcalde havia tingut una clara actitud contrària. Errors se n’han comés molts i sobretot la manca de capacitat de generar consensos amplis i estables que garanteixin la governabilitat i fonamentin les grans línies de futur de la ciutat. Deixar marxar el Shakespeare, perdre els 100 milions dels accessos de l’autopista, tancar can Minguell i can Xalant, abdicar de les responsabilitats en matèria educativa són errors greus d'un govern que no dóna la talla, descoordinat, opac i mancat d’idees.

4. Quina ha de ser la prioritat pel que queda de mandat?

A curt termini impulsar mesures concretes i eficaces en la lluita contra l’atur. El Pla de Reimplantació del tèxtil que hem proposat pot ser una bona eina per generar ocupació immediata. A mig i llarg termini ressituar la ciutat en el mapa de grans ciutats de Catalunya i impulsar les línies estratègiques que hem demanat en el Pacte Econòmic, Social i per l’Ocupació que vàrem proposar ara fa un any.