"Tenim un govern continuïsta que no està fent allò el que els ciutadans van demanar-li"

Mònica Lora, portaveu de PxC, respon el qüestionari d'equador de mandat

  • Redacció
  • Divendres, 14 Juny 2013 13:38

Ple de Juny, mig mandat

1. Quina nota posa al govern municipal en aquesta primera meitat de mandat. Per què?

Un suspens molt clar. No ha complert amb allò que els ciutadans de Mataró li van encomanar amb les seves votacions a principi de legislatura. La gent demanava i demana canvis profunds a la ciutat, claredat, i deixar lluny les pràctiques de l'amiguisme que tant anys havia practicat el tripartit municipal.

2. Mataró està millor o pitjor que fa dos anys. Què pot fer l’Ajuntament per millorar-ho?

Per desgràcia està pitjor. És cert que s'ha heretat el desastre econòmic de l'anterior legislatura del tripartit municipal (PSC+ICV+ERC), però aquest govern no està complint res del que va dir. Ha limitat la democràcia i la transparència amb el nou ROM, els barris segueixen igual o més insegurs que abans i estan aconseguint amb total deixadesa que determinades zones de la ciutat s'estiguin convertint en guetos d'immigrants.
Si el govern municipal volgués millorar Mataró posaria aquelles eines de les que disposa al servei dels ciutadans i les empreses, però ha pujat constantment impostos i taxes, com les de les terrasses dels locals de restauració per posar un exemple, i no ha presentat cap projecte, cap inversió, cap cosa que tregui la ciutat d'aquest pou de la crisi. Simplement ha seguit la inèrcia de la ingovernabilitat.

3. Quin ha estat el major encert i quin el major error del govern municipal?

El major encert hagués estat donar continuïtat a les converses que vam encetar a l'inici de legislatura. Vam condicionar la investidura en base a 5 demandes: la contenció de l'IBI i les taxes, inspecció de tots els locals comercials per acabar amb la competència deslleial, la baixada de sous polítics i limitació de càrrecs de confiança, la prohibició del burca als edificis municipals i fer un pla director de dinamització comercial i empresarial per buscar vies per reactivar l’economia local i atraure noves inversions industrials. El principal error ha estat seguir pactant pressupostos i ordenances fiscals amb el PSC que no es sinó l'artífex del desastre de Mataró, en comptes de treure a la llum pública la irresponsabilitat i negligent gestió que aquest partit va fer a Mataró i que patirem la conseqüència durant molts anys.Tenim un govern continuista que no està fent allò el que els ciutadans van demanar-li, que eren canvis profunds a la gestió de la ciutat i transparència amb allò que s'havia fet malament.

4. Quina ha de ser la prioritat pel que queda de mandat?

L'any passat la Diputació de Barcelona va fer una enquesta que posava de manifest els tres problemes que més preocupaven als mataronins: l'atur, la inseguretat i la immigració. És per tant sobre aquests eixos on s'ha de treballar de valent. Reactivació econòmica, dotar de més mitjans a la Policia per fer la seva feina i mà ferma amb aquells que no volen complir els deures que qualsevol ciutadà està obligat a respectar.