"Afrontem els problemes sense demagògia i sense enganyar la gent

L'Alcalde Joan Mora respon al qüestionari de l'equador del mandat

  • Redacció
  • Divendres, 14 Juny 2013 14:00

Ple de Juny, mig mandat

1. Quina nota posa al govern municipal en aquesta primera meitat de mandat. Per què?

Posem un 7,5. Perquè hem posat les bases per resoldre molts problemes d’heretat (PUMSA, TCM, Corte Inglés, escombraries FFC, …) però amb l’inconvenient de no poder fer inversions perquè la caixa és buida.

2. Mataró està millor o pitjor que fa dos anys. Què pot fer l’Ajuntament per millorar-ho?

Mataró està millor. Perquè ara és conscient de les seves limitacions però també de les seves potencialitats. Gestionem bé, sanejant els comptes municipals i creant un clima de confiança i complicitat amb la societat civil; destinant recursos a les persones que més pateixen la crisi; posicionant la ciutat perquè esdevingui un lloc atractiu per invertir i on es creï llocs de treballs. Tot això, amb un projecte de ciutat clar i ambiciós.

3. Quin ha estat el major encert i quin el major error del govern municipal?

El major encert, ha estat afrontar els problemes sense complexos, sense demagògia i sense enganyar a la gent. I el principal error, no haver pogut convèncer l’oposició de la necessitat de fer un pacte de ciutat.

4. Quina ha de ser la prioritat pel que queda de mandat?

La prioritat és la de treballar perquè tots els mataronins tinguin els mínims imprescindibles per viure: feina, casa, escola i futur. I aquest futur passa per fer una ciutat atractiva per viure-hi, per invertir-hi i plena d’oportunitats.