Mataró tindrà una nova planta de tractament de residus

El Vallès Oriental i el Maresme necessiten set centres nous

El pla d'acció per a la gestió dels residus municipals a Catalunya 2005-2012 indica que les comarques del Vallès Oriental i el Maresme necessiten set instal·lacions per al tractament de residus, segons que informa l'Agència Catalana de Residus (ACR). D'aquestes set plantes, una serà per a la selecció d'envasos i dues altres, per al tractament de la fracció restant. La ACR i els consorcis de residus del Vallès Oriental i el Maresme han acordat la construcció d'una nova planta de tractament de la fracció restant al costat de la incineradora de Mataró.

La ACR considera les dues comarques com un única àrea respecte a la gestió de residus municipals i, per tant, compartiran l'ús d'algunes instal·lacions, com la planta de compostatge de Granollers, que s'ampliarà per assumir el tractament de la matèria orgànica recollida selectivament en les dues comarques.

Selecció de residus i millora de l’incinedora
Això respon al model implantat per Medi Ambient, consistent en que cap residu anirà a la incineradora o a l'abocador sense passar per un procés previ de selecció que permeti recuperar els materials aprofitables presents a les escombraries barrejada. Aquesta selecció es porta a terme a les plantes de tractament de la fracció restant, que és la bossa d'escombraries que conté tot aquell residu que no s'ha recollit selectivament.

La nova planta de tractament de la fracció restant del Maresme tindrà una capacitat per a 190.000 tones/any i la ACR finançarà íntegrament la construcció. Gràcies al mateix conveni, aquest organisme de Medi Ambient finançarà les millores a la planta incineradora de Mataró.


El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: