Mataró organitza la primera 'beach clean up' dels fons marins i les platges

Les aigües del Mediterrani acumulen entre 1.000 i 3.000 tones de plàstic

Platja de Mataró

 

L'Associació Posidonia 2021 organitza el diumenge 17 de juny de 10 a 14 h a la Platja del Varador una neteja integral del fons marí i la platja. L'activitat la realitzaran voluntaris, que prèviament hauran rebut una formació. En acabar, el grup de gossos de rescat subaquàtic Newfywater farà una exhibició de salvament.

Els voluntaris treballaran en grup a la sorra després d'una formació prèvia i una presentació de mostres dels residus més comuns i els seus efectes en espècies marines com tortugues i cetacis. Les inscripcions es poden fer per correu a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Un cop acabada la neteja el grup els gossos de rescat subaquàtic Newfywater faran una exhibició de salvament i denunciarà el gran nombre d'hams fantasma abandonats a les platges i les greus conseqüències que aquests hams els provoquen durant els mesos d'hivern on els gossos tenen permès l'accés a les platges.

També hi ha reservades activitats per als més petits, que durant la jornada aprofitaran envasos i altres materials de rebuig per construir objectes reutilitzables en l'àmbit domèstic i de lleure.

El Mediterrani, un abocador de plàstics

Les aigües superficials del Mediterrani acumulen entre 1.000 i 3.000 tones de plàstics, principalment en forma de microplàstics resultants del trencament d'objectes com a ampolles, bosses i embolcalls. Actualment és la sisena regió més important d'acumulació de deixalles plàstiques del planeta, un fet molt perillós, ja que el mar alberga entre un 4% i un 18% de les espècies marines de tot el món.