Gas Natural inverteix en el Tub Verd

Per Miquel Rey així es garanteix "la solvència i el desenvolupament del projecte"

  • Redacció
  • Dimecres, 08 abril 2015 12:39

Tub verd

Gas Natural Fenosa invertirà a la societat Mataró Energia Sostenible (MESSA), que gestiona el projecte Tub Verd, 3,96 milions d’euros per adquirir el 51,1% de la societat i impulsar el seu creixement a la ciutat. El director de Mercat Terciari i Solucions Energètiques de Gas Natural Serveis, José Luis Lloret, i el director gerent d’Aigües de Mataró, Antoni Uix, van signar l’acord que permetrà a la companyia energètica aportar la seva experiència en la gestió de projectes de calor i fred a la xarxa de la ciutat de Mataró.

El sistema integrat a Tub Verd permet disminuir en 3.000 tn/a les emissions de CO2, aprofitar les energies locals residuals i disminuir la dependència energètica de l’exterior, així com un estalvi econòmic pel municipi. Per impulsar-lo, l’Ajuntament va crear MESSA que fins ara estava participada majoritàriament per la companyia municipal Aigües de Mataró.  L’entrada de  a l’accionariat de MESSA respon a l’interés de la companyia per desenvolupar projectes energètics que compaginen diferents fonts energètiques, sostenibles i eficients, que contribueixin a millorar la qualitat mediambiental dels entorns urbans.

El president de MESSA i d’Aigües de Mataró, Miquel Rey, assegura que l’operació tancada “no només garanteix la solvència i el desenvolupament del Tub Verd, sinó que a més assegura la viabilitat de l’empresa i estalvia diners a la ciutat, prop d’un milió d’euros a l’any”.