El Projecte Alguer descobreix un nou crustaci

El Mysidopsis iluroensis ha estat batejat així en honor a la ciutat romana d’Iluro

  • Redacció
  • Dijous, 20 Juny 2013 13:34

Crustaci Mataró

El programa de seguiment de l’alguer de Mataró, la praderia de posidònia oceànica que s’estén davant de la costa de la ciutat, ha permès descobrir una nova espècie de crustaci. El Mysidopsis iluroensis ha estat batejat així pel seu descobridor amb el nom de la ciutat romana d’Iluro.

L’especialista en misidacis –tipologia de crustacis– Carles San Vicente Galparsoro acaba de publicar la descripció per a la ciència de la nova espècie. Els exemplars que han estat estudiats es van localitzar al 2001 i 2011 durant una recollida de mostres a les estacions Mataró II i Mataró III de l’alguer.

Petits i de rostre prominent

El Mysidopsis iluroensis viu en els fons propers a l’alguer, entre 17 i 21 metres de fondària. Les característiques principals que el defineixen són la talla petita -els exemplars adults fan uns 4 mil·límetres de llargària-, un rostre prominent i manca de nòduls dorsals en parts com la closca, l’antènula, el tèlson i l’uropodi.
 

 Voluntariat submarí
L’any 1996 es va posar en marxa el Projecte “Alguer de Mataró” amb l’objectiu de conèixer l’estat i fer el seguiment continu de la praderia de posidònia oceànica, una de les més importants del litoral català. En 16 anys d’estudi s’han fet més de 1.000 hores de treball submarí. Això fa d’aquest projecte l’activitat de voluntariat ambiental submarí més important realitzada a Catalunya.