Mataró deroga el Decret de sequera

L’Ajuntament seguirà aplicant criteris d’estalvi d’aigua


La ciutat ja no està sota el decret de sequera. L’alcalde, Joan Antoni Baron, va signar la setmana passada la derogació del Decret d’Alcaldia del 19 d’abril de 2007 en el qual s’adoptaven en el terme municipal de Mataró mesures d’estalvi dels recursos hídrics per tal de garantir el subministrament d’aigua a la població. Tot i la millora de les reserves embassades i la derogació del Decret, l’Ajuntament continuarà amb la seva política d’estalvi d’aigua. D’aquesta manera, per exemple, la Secció de Jardineria segueix aplicant el criteri de reduir les superfícies enjardinades i verdes de la ciutat, evitant posar-hi planta de temporada o gespa, i canviant les espècies amb l’objectiu de mantenir el consum d’aigua. Per la seva banda, Aigües de Mataró va treballar des de l’abril en un projecte d’increment de l’aportació de recursos propis a l’abastament d’aigua de la ciutat. El projecte inclou la recuperació de set pous, una mina i l’ampliació de la xarxa per aconseguir dos objectius; augmentar el nivell i la capacitat del sistema de subministrament d’aigua potable de la ciutat a partir dels recursos propis, disminuint alhora la dependència de les aportacions d’aigua del TER que es compren a l’empresa Aigües Ter Llobregat (ATLL), i transferir cap a la xarxa de reg aquelles aigües que són de menys qualitat, ampliant les infraestructures per poder utilitzar l’aigua de pou per a reg.   L’Ajuntament seguirà fomentant l’estalvi d’aigua amb l’objectiu de consolidar un ús racional i eficient de l’aigua entre tots els usuaris. 

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: