Mataró utilitza un 20% menys de la capacitat de la incineradora gràcies a la recollida selectiva

L’Ajuntament cedeix temporalment a altres municipis la capacitat sobrant


El volum de residus que la ciutat de Mataró envia anualment al Centre Integral de Valorització dels Residus del Maresme per al seu tractament és prop d'un 20% inferior a la capacitat total que el municipi té assignada gràcies a la bona acollida de les diverses campanyes del sistema de recollida selectiva de brossa. El Consorci per al Tractament dels Residus Sòlids Urbans del Maresme, que gestiona el centre de tractament situat a Mataró, atorga a cadascun dels 27 municipis membres una capacitat determinada d'utilització de les instal·lacions. En el cas de Mataró es poden enviar a incinerar i valoritzar energèticament un màxim de 55.000 tones de residus a l'any (un 32,8% de la capacitat total del centre). La millora del servei de recollida selectiva que en els darrers anys ha dut a terme l'Ajuntament ha fet reduir notablement la quantitat de tones de residus que es deriven al Centre Integral de Valorització. En concret, al 2004 Mataró va portar a tractar a la planta 52.624 tones de rebuig, mentre que al 2007 hi va portar 42.183 tones. La posada en marxa de la recollida de la fracció orgànica al 2006 ha estat la causa principal d'aquesta reducció. Al 2007, el 36% dels residus de la ciutat es van recollir de manera diferenciada per al seu tractament. D'aquests, 7.016 tones van correspondre a fracció orgànica. Recuperar part del cànon L'Ajuntament, amb el vistiplau del Consorci, ha arribat a un acord amb diferents municipis del Maresme que excedeixen la capacitat que tenen assignada al centre de valorització per cedir-los temporalment la part de capacitat de tractament de la planta que Mataró no utilitza. A canvi, aquests municipis pagaran a Mataró 45,83 euros per tona de residus, que és la quantitat que la ciutat paga al Consorci en concepte de cànon d'amortització per l'ús de la incineradora. Alguns dels ajuntaments de l’acord són els de Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Premià de Dalt i Dosrius. Es preveu que la cessió del sobrant pugui generar uns ingressos aproximats de 414.000 euros que es destinaran a finançar el servei de recollida dels residus.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: