Diumenge, dia central del cinquantenari de l'Anxaneta

Hi haurà gegants, acte institucional i un acte presentat per Vador Lladó, exalumne del centre

  • Redacció// Foto: arxiu
  • Divendres, 06 Maig 2016 00:00

Ciutat 2014/2015, Anxaneta havana

Els actes de celebració del cinquantenari de l'Anxaneta van començar fa mesos però tindran el seu moment de màxima eclosió aquest mateix diumenge, dia 8 de maig, amb la gran festa d'aquest primer mig segle de l'escola. El dia central d'aquest aniversari tindrà elements per al gaudi de totes les generacions d'anxaneters i anxaneteres, des d'una trobada de gegants a l'acte institucional amb parlaments de les autoritats. Serà, però, l'acte central el més esperat.

El mataroní Vador Lladó, popular presentador del programa Fricandó Matiner de RAC 105 serà el conductor d'un acte molt especial titulat 'Te'n recordes quan...?' amb moltes picades d'ullet als records i el passat de l'escola.

Els actes arrencaran a dos quarts de deu amb una plantada i sortida de gegants des del Barri Blau de l'antiga escola fins a la nova. A dos quarts d'onze hi haurà els discursos de les autoritats i jocs infantils fins a la una. A les 12 del migdia començarà l'acte especial de Vador Lladó i l'Escola Municipal de Música de Mataró. Al final, sorteig de regals per a tothom.

En total seran cinc hores de festa, amb barra oberta, botiga de samarretes
i venda de treballs d'alumnes per a Càritas

Escola pionera

L'escola Anxaneta es va posar en marxa el 4 d'octubre de 1965 a través de la iniciativa privada d'algunes famílies. Des dels inicis ja es va situar com una alternativa pedagògica a la ciutat i de seguida va formar part del moviment de renovació pedagògica que van iniciar mestres, associacions i escoltes al voltant de l'Associació de Mestres Rosa Sensat.