La Fundació Didàctica inicia un curs pioner de reforç escolar per la llengua a Mataró

El programa compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, cinc instituts de la ciutat i el vistiplau de l'Ajuntament

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dilluns, 13 Gener 2020 09:20

Ciutat 2017/2020, didàctica

La Fundació Didàctica Catalunya, amb seu al Camí Ral de Mataró, ha engegat un nou programa de reforç escolar pioner a la ciutat. El programa, que porta per nom “Estirem-los de la llengua”, va iniciar-se l'últim trimestre del 2019 i va dirigit a alumnes d'ESO de diversos instituts de Mataró que tenen dificultats d'aprenentatge, especialment en matèria de llengua.

La idea principal és ajudar i animar els joves que tinguin poc coneixement de l'idioma perquè arribin a expressar-se i a dominar la llengua, per tal de poder continuar els estudis amb èxit i sense barreres.

Per tirar-lo endavant, la fundació compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i de cinc instituts de Mataró. A més, té el vistiplau de l'Ajuntament.

El curs
El programa té previst atendre fins a 140 alumnes en una formació continuada durant tot l'any 2020. Els alumnes atesos es dividiran en grups segons el seu nivell inicial, de manera que el suport sigui el màxim de personalitzat possible i adaptat a les necessitats de cadascú.

El temari el dirigiran professionals de la docència i de l'àmbit socioeducatiu. D'una banda, el curs s'emmarca en el vessant de la immersió lingüística, però també se centra en l'assoliment de coneixements educatius transversals com poden ser les matemàtiques. Una àrea que, juntament amb la llengua i segons apunten des de la fundació, és de les matèries amb les quals els alumnes necessiten ajuda més urgentment.

L'objectiu del programa és contribuir a la formació de joves nouvinguts i oferir-los oportunitats perquè puguin integrar-se plenament.

Una nova oportunitat

El desconeixement i la poca fluïdesa de l'idioma lectiu impedeix als joves assolir la formació necessària per obtenir uns bons resultats acadèmics. Aquesta barrera és la que pretén trencar la Fundació Didàctica Catalunya.

L'objectiu principal del curs “Estirem-los de la llengua” és ajudar els joves nouvinguts al nostre país perquè puguin integrar-se plenament als instituts i tenir l'oportunitat de forjar-se un futur.

Per això, la majora dels grups d'estudiants que participen en el programa, derivats des dels instituts de Mataró, són majoritàriament joves estrangers que s'han integrat al sistema educatiu català i que, tot i la voluntat d'aprendre i integrar-se, tenen dificultats per fer-ho.

Igualtat d'oportunitats

Ciutat 2017/2020, didàctica

La Fundació Didàctica Catalunya va néixer de la mà d'un grup de professionals de la docència i la psicologia que van veure la necessitat d'organitzar-se davant la situació de l’ensenyament a Catalunya. Segons expliquen a la seva pàgina web, el sistema actual no permet als professionals abordar amb èxit totes les necessitats d’aprenentatge i comportament que tenen els seus alumnes, i es perd l'oportunitat que puguin desenvolupar al màxim les seves capacitats.
La fundació treballa amb infants i joves normalment escolaritzats que presenten disfuncions de comportament i/o mancances lectives, i que necessiten ajuda per desenvolupar tot el seu potencial. D'altra banda, també ofereix serveis a joves universitaris, adults o famílies, a través de cursos, tallers o activitats.