El Consell Comarcal contracta 60 persones en situació d'atur

Els contractes s'han formalitzat gràcies al programa Treball i Formació del SOC

Ciutat 2017/2019, consell comarcal contracta 60 persones en atur

Una seixantena de persones que es trobaven en situació d'atur s'han incorporat a la plantilla del Consell Comarcal del Maresme (CCM). Això ha estat possible gràcies al programa Treball i Formació, impulsat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i cofinançat pel Fons Social Europeu i el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

Aquest tipus de contractes, que tenen una durada d'entre 6 mesos i 1 any, combinen formació i treball per millorar les oportunitats laborals de les persones desocupades.
Les 60 persones contractades desenvoluparan —ja sigui al Consell Comarcal o bé en algun dels 20 ajuntaments que participen en l'edició 2019-2020 del programa Treball i Formació— tasques d'auxiliar administratiu, peó de neteja, peó de jardineria, peó de construcció o peó de pintura.

L'objectiu principal és facilitar la inserció laboral de les persones participants. De moment el balanç del programa és força positiu: el 38% de les 356 persones que han estat contractades pel CCM en les últimes 6 edicions han aconseguit inserir-se en el mercat laboral.