Mataró convoca la primera edició dels premis BluAct a les millors iniciatives d’economia blava

Hi poden optar persones individuals, empreses relacionades amb l'economia blava o empreses que vulguin desenvolupar una nova idea relacionada amb l'activitat

Premis BluAct

L'Ajuntament de Mataró ha convocat la primera edició dels premis BluAct, iniciativa impulsada amb motiu de la seva participació en el projecte europeu que porta el mateix nom.

Aquest guardó reconeixerà les millors iniciatives empresarials d'economia blava, amb l'objectiu d'incentivar l’emprenedoria local en temes relacionats amb el mar i els recursos aquàtics a través d’un enfocament ambiental i econòmic.

El primer premi és una dotació de 4.000 € en metàl·lic, un programa de mentoria i assessorament empresarial (valorat en 1.000 €) i un espai BluAct de coworking dins la incubadora del TecnoCampus (valorat en 900 €). Els projectes premiats en segona i tercera posició gaudiran també de la formació i de l’espai de coworking.

Qui hi pot participar?

Hi poden optar persones majors de 16 anys que, de manera individual o col·lectiva, tinguin una idea de negoci relacionada amb l’economia blava i vulguin posar-la en marxa (en cas de ser menor d’edat, s’haurà de sol·licitar a través dels seus representants legals); empreses relacionades amb l’economia blava que hagin iniciat la seva activitat principal al llarg de 2019; i empreses ja existents que vulguin desenvolupar una nova idea o línia d’activitat relacionada amb l’economia blava.

Les candidatures es poden presentar fins al 20 de gener de 2020. Està previst que el lliurament dels premis, encara pendent de concretar, se celebri a finals de febrer de 2020.

La participació de Mataró al projecte BluAct és una de les tres línies estratègiques de “Mar en Valor”. Aquest és un dels projectes essencials del Pla Estratègic Mataró 2022 que té per objectiu definir i construir un marc de gestió perquè la ciutat aprofiti totes les oportunitats socioeconòmiques que ofereix el mar.