La FAGEM fomenta polítiques d’igualtat laboral al Maresme

L'entitat ha programat una jornada adreçada a les empreses per implantar i promoure la igualtat de gènere

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 15 Novembre 2019 10:17

Ciutat 2017/2019, politiques igualtat

La Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM) ha posat en marxa el web www.igualtatfagem.org, una nova eina de sensibilització i promoció de polítiques d'igualtat per a les empreses del Maresme. També s’ofereixen diferents recursos per a dones i es fomenten bones pràctiques empresarials com l’ús de llenguatge no sexista o polítiques de conciliació.

La presidenta de la FAGEM, Roser Moré, destaca la importància d’accions com aquestes per “contribuir a crear una societat més consistent, més moderna i més cohesionada”. A més, és obligatori per llei que les empreses vetllin per la igualtat d’oportunitats en l’àmbit laboral i treballin per evitar qualsevol mena de discriminació entre dones i homes per raó de sexe, malgrat que la realitat sovint no s'ajusta a aquest marc.

Accions en paral·lel
El dijous 21 de novembre, la FAGEM ha organitzat una jornada de treball adreçada a les empreses de la comarca per explicar quines són les obligacions de les empreses en matèria d’igualtat.

La trobada serà de 9 a 12 h a la seu de la federació i comptarà amb la presència de Salvador Cardús, doctor en economia, professor de sociologia i membre del Consell Assessor per a la Reforma Horària de la Generalitat; Laura Martínez, presidenta de l’Institut Català de les Dones, i Javier Ibars, director de relacions laborals i afers socials de Foment del Treball.