La Corporació de Salut del Maresme i la Selva organitza la primera jornada del dol al territori

Tindrà lloc el 15 de novembre i està dirigida a professionals vinculats amb la intervenció sanitària, social i comunitària

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Dijous, 31 Octubre 2019 10:37

Ciutat 2017/2019, JORNADA DE DOL

La Comissió d’Atenció al Dol de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva organitza la primera jornada del dol al territori sota el títol “Sumant esforços”. L’objectiu és que esdevingui un espai de trobada i reflexió amb els diferents professionals que intervenen en aquest àmbit i permeti consensuar circuits i treballar de forma complementària en una mateixa direcció.

Programa

Durant la jornada hi haurà una taula rodona en què participaran professionals del cos de Mossos d’Esquadra, dels Equips d'Assessorament i Orientació Psicopedagògica que intervenen en l’àmbit escolar, del Centre de Salut Mental d’Adults del Maresme i personal sanitari d’atenció primària i hospitalització, concretament, del servei de cures pal·liatives.

Tots ells explicaran com actuen i quins procediments segueixen a l’hora d’atendre una situació de dol, amb l'objectiu de crear sinergies a l’hora d’actuar en un d'aquests processos.
També es presentaran les associacions del Maresme i la Selva que acompanyen les persones en aquest moment difícil com Petits amb Llum, Mans Amigues, Oncolliga, l’Associació Espanyola Contra el Càncer o la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena.

La jornada serà el 15 de novembre, i les inscripcions estan obertes fins al dia 4. Es poden fer mitjançant la pàgina www.salutms.cat.

Formació de primer nivell

Ciutat 2017/2019, JORNADA DE DOL
D'altra banda, la Fundació Hospital de Mataró i el Portland Institute for Loss and Transition dels EUA realitzen de l’1 al 3 de novembre el primer acte de formació en dol i pèrdua, adreçat a professionals assistencials i de serveis socials. Serà al Palau Macaya de La Caixa (Barcelona) i l'impartirà el prestigiós psicòleg Robert A. Neimeyer.