Una campanya de reciclatge del Maresme guanya un premi internacional

El guardó reconeix l'originalitat de la campanya “Recicla i Guanyaràs” del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Dijous, 10 Octubre 2019 10:13

Recicla i guanyaràs

“Recicla i Guanyaràs”, una campanya dissenyada, produïda i executada pel Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme (CTRSUM) durant 2018 i 2019, ha estat guardonada amb el segon premi de Comunicació de la ISWA, l’Associació Internacional de Residus Sòlids. Aquests premis són dels prestigiosos del sector i s’hi presenten campanyes d'arreu del món, tant d'organismes públics com del sector privat.

L'originalitat de la proposta ha estat el principal motiu pel qual ha guanyat el premi. La seva aposta de 360 graus ha inclòs des de suports tradicionals com la premsa o la cartelleria, a elements disruptius com vídeos virals, educatius com peces formatives per a infants, i de gran consum audiovisual com el documental “Molta Merda”, protagonitzat per Quim Masferrer.

Recicla i guanyaràs

L'alcalde de Mataró i president del CTRSUM, David Bote, va ser l’encarregat de recollir el guardó durant el sopar de gala del Congrés Mundial de la ISWA, que va celebrar-se a Bilbao.

Els premis

Els guardons d'ISWA reconeixen campanyes excel·lents de comunicació que tenen com a objectiu conscienciar la ciutadania i promoure la gestió sostenible dels recursos i els residus.

Aquest any, optaven als premis fins a 13 campanyes d’arreu del món. El màxim reconeixement se'l va endur la campanya “Wanted for Justice”, realitzada pel consorci de Medi Ambient d’Oman, Be’Ah, una iniciativa per abordar la qüestió de les escombraries públiques en destinacions turístiques, parcs públics i platges a Oman. El tercer premi va ser per a la campanya “De les escombraries al tresor”, de la ciutat de Rotterdam (Holanda).