Una trentena d'infants i joves diabètics es beneficien del sistema sense punció per mesurar la glucosa

Aquesta tecnologia redueix el nombre de puncions i augmenta la comoditat del pacient

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dimarts, 08 Octubre 2019 12:05

Ciutat 2017/2019, joves diabètics

A l'abril, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) va començar a prescriure dispositius de monitorització continua de glucosa als menors d'edat amb diabetis tipus 1, després que el Departament de Salut n'ampliés el finançament. Des d'aleshores, i fins a principis de setembre, ja s'han beneficiat d'aquesta tecnologia un total de 36 pacients, 23 de l’Alt Maresme i 13 de la Selva Marítima, i es preveu que la xifra continuï creixent els pròxims mesos.

Més control i menys punxades

Es tracta d'un dispositiu que té un lector i un sensor, un filament que s’introdueix sota la pell mitjançant un aplicador de fàcil utilització i es manté en posició gràcies a un adhesiu. El seu principal benefici és que permet controlar millor la malaltia, perquè es poden mesurar els nivells de glucosa al teixit de forma contínua, durant les 24 hores, cosa que permet disminuir significativament els controls rutinaris capil·lars (punxada al dit).
Quan el pacient fa la lectura del sensor, obté els valors de les últimes 8 hores i també pot veure com li canviarà la glucosa en els pròxims minuts.

A més, els doctors Xavier Herrero i Josep Maria Mengibar, endocrinòlegs pediàtrics de la corporació, ressalten que el sistema també ajuda el pacient, a tenir un coneixement més exhaustiu de la malaltia, i als professionals, que poden dissenyar patrons i fer tractaments molt dirigits gràcies a les dades en temps real.