"Som grocs" escalfa motors per a la celebració de la gran festa solidària

El projecte ha presentat una cançó que parla del dia a dia d’en Pau, un nen que pateix la síndrome nefròtica, i el seu entorn

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dimarts, 08 Octubre 2019 11:50

Ciutat 2017/2019, som grocs

En Pau és un nen mataroní que té síndrome nefròtica infantil des que era molt petit. Es tracta d'una malaltia que afecta el sistema immunitari i desencadena problemes greus, com ara que els ronyons es vegin molt afectats per una malaltia comuna com és un refredat. En Pau, a més, és resistent als corticoides, medicament que s'utilitza per tractar els brots. Amb les seves condicions, la malaltia és encara més minoritària, i afecta una de cada 100.000 persones.

Davant d'aquesta situació, la família d'en Pau va decidir prendre partit per donar a conèixer la malaltia, sensibilitzar la població sobre la importància que té la investigació en malalties pediàtriques minoritàries i recollir fons per ajudar l'Hospital Sant Joan de Déu en la seva investigació.

La gran festa solidària

El 16 de novembre a la tarda s'ha organitzat a la plaça Santa Anna una gran festa infantil i solidària. Amb l'esdeveniment, es pretén seguir recaptant fons per al centre hospitalari que fa el seguiment d'en Pau.

Per anar escalfant motors, el projecte presenta la cançó "Som grocs Pau", del mataroní Joan Lorente. La lletra es basa en el dia a dia d'en Pau i el seu entorn, amb la intenció de "ser un reflex de tots els nens que pateixen o patiran la malaltia".

Més enllà de les diferents iniciatives o esdeveniments, també es va posar en marxa un repte per recollir aportacions a la pàgina Migranodearena.org. Des que es va obrir, el comptador de donacions ja arriba pràcticament als 15.000 euros.

 

 

Un color que dona vida    

Ciutat 2017/2019, som grocs

Les polseres Som Grocs, nascudes el desembre del 2018, van ser la primera iniciativa per recaptar fons. El color és significatiu: cada diumenge, en Pau s'ha de fer una prova i, si el color resultant és groc, significa que tot va bé.