Guardonada una empresa del TecnoCampus que investiga tractar tumors cancerosos amb nanopartícules d'or

Un projecte desenvolupat per Nanotargeting va ser nomenat el més innovador en la IV edició de la Xarxa Innpulso

Xarxa Innpulso Madrid

L’empresa Nanotargeting, amb seu al TecnoCampus des de fa uns mesos, va guanyar el premi al projecte més innovador de la IV edició de la Xarxa Innpulso Emprende. L'acte va tenir lloc l'1 d'octubre a Mataró, on va assistir-hi David Bote, ja que es tractava també d'un punt de trobada entre els alcaldes i alcaldesses que formen part de la Xarxa.

El projecte

Nanotargeting té com a missió el desenvolupament d'aplicacions biomèdiques de la nanotecnologia. El guardó l'ha rebut per un dels seus projectes, específicament un que es basa en la investigació en nanopartícules d'or per tractar amb més eficàcia alguns tumors cancerígens. Aurora Conill, project manager de l'empresa, explica que les nanopartícules d'or són utilitzades per transportar fàrmacs al tumor i així reduir la toxicitat de la quimioteràpia, ja que aquesta tècnica que mata les cèl·lules del tumor, però també les d'altres òrgans.

A més, Nanotargeting també aprofita les propietats fisicoquímiques de l’or com a multiplicador de l’eficàcia de la radioteràpia. D'aquesta manera, un sol compost per una nanopartícula d'or enllaçada a un fàrmac de quimioteràpia comporta dos efectes: la reducció de la toxicitat en la quimioteràpia i la multiplicació/amplificació de l'efecte de la radioteràpia.

El premi el va compartir amb un altre projecte, presentat per l'empresa de la ciutat de Madrid, que també va presentar una proposta de lluita contra el càncer.

El projecte principal de Nanotargeting porta el nom d'Aurocis: Au és el símbol químic de l’or i 'cis' és l’abreviació de cisplatí, el primer fàrmac que van començar a desenvolupar.