Es recuperen 231 tones de tèxtil al Maresme durant el primer semestre de l'any

De les peces recuperades se'n promouen la reutilització i el reciclatge amb una finalitat social i ambiental

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 30 Agost 2019 12:26

Ciutat 2017/2019, contenidors roba humana

Unes 479.000 peces de roba veuran allargat el seu cicle de vida útil gràcies a la seva reutilització o reciclatge, mitjançant la recollida del tèxtil per part d'Humana, Fundación Pueblo para Pueblo. Aquest número equival a 231,6 tones de tèxtil usat que s'han recollit només al Maresme durant el primer semestre del 2019.

Ajuda ciutadana

Les donacions de roba procedeixen dels contenidors verds situats en llocs de fàcil accés on els ciutadans poden dipositar tot tipus de roba, calçat, complements o roba de la llar que ja no utilitzen, però que estiguin en un bon estat, per poder donar-los una segona vida. Amb la col·laboració de la ciutadania, s'aconsegueix un important estalvi en les despeses de recollida i tractament de residus urbans.

Ciutat 2017/2019, contenidors roba humana

"Les tones recollides signifiquen un estalvi de 733 tones de CO2 a l'atmosfera"
- Humana

Benefici social i ambiental

Amb la seva recollida de tèxtil, Humana contribueix a lluitar contra el canvi climàtic i a protegir el medi ambient. Els residus tèxtils són els que tenen un percentatge de valorització més alt, per sobre del 90%, però les dades de l’Agència de Residus de Catalunya apunten que només se'n recupera un 12%. En canvi, amb la feina de la fundació, les més de 231 tones recollides de gener a juny representen un estalvi de 733 tones de CO2 a l'atmosfera.

Els municipis del Maresme on s'han recuperat més tones de roba són: Vilassar de Mar (42,1), Calella (23,9), Tordera (19,7), Montgat (18,9) i Mataró (5,4)

La recollida selectiva també genera beneficis socials, com ara contribuir a l'economia social amb la creació de llocs de treball inclusius, estables i de qualitat, i l'aportació de recursos per a diferents iniciatives socials de sensibilització, cooperació al desenvolupament o agricultura social. De tot el que es recupera, un 85% es tracta; d'aquest, un 52% es reutilitza, un 37% es ven a empreses que ho reciclen i la resta, un 11%, són residus impropis o que no es poden reciclar de cap manera.