Ajut de suport a la creació de noves cooperatives

El termini d’inscripció a l’Ajut Pepa Maca 2019 s'acaba el 25 d’agost

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dilluns, 29 Juliol 2019 11:11

Ciutat 2017/2019, cooperadors ajut pepa maca

L’Ajut Pepa Maca 2019 pretén honorar la memòria de Pepeta Agramunt i Costa i el seu compromís amb la transformació social mitjançant la cooperació mitjançant el foment de mesures o programes de suport a la creació de noves cooperatives compromeses amb aquesta transformació.

El 2018, la cooperativa guanyadora de l’ajut va ser el projecte ecoMaresme, que a través d’una producció agrària ecològica i biodiversa, de proximitat, creant xarxa social i consum local i directe, fomenta la sostenibilitat ecològica i econòmica. “Guanyar l'Ajut Pepa Maca ha sigut un impuls per al nostre projecte. La nostra esperança és seguir alimentant el Maresme per molts anys”, assegurava una de les sòcies d'ecoMaresme.

En aquella ocasió, la “Menció especial al projecte transformador”, atorgada pel públic assistent mitjançant una votació popular va ser per Arbre de Vida, un centre de dia que ja està en funcionament al barri de Vista Alegre de Mataró.

Aquesta convocatòria inclou un únic, ajut amb una dotació de 3.000€ més una oferta formativa i d’acompanyament per a la constitució. Es destina a cobrir tres aspectes vinculats a la creació de noves cooperatives i als aspectes centrals per vetllar pel seu correcte funcionament: assessorament tècnic i formatiu per al desenvolupament del projecte econòmic, constitució de la cooperativa i dotació de capital social.

A més, aquest any com a novetat també hi haurà un atorgament per la Menció al Treball de Recerca de Batxillerat i Cicles Formatius. La inscripció a l'ajut es pot realitzar a través de la web de Coop Maresme fins al pròxim 25 d'agost i l’ajut serà atorgat al projecte guanyador en la 2a Nit del Cooperativisme, que se celebrarà a finals de setembre.

• Consulta tota la informació sobre l’Ajut Pepa Maca 2019 a: Coopmaresme.cat/pepamaca2019 o amb el hashtag #PepaMaca2019.
Informació de contacte:
www.coopmaresme.cat // twitter.com/coopmaresme facebook.com/coopmaresme