Les Biblioteques de Mataró aposten per la tecnologia

Es posen en marxa una nova bústia de retorn i el servei de préstec de tauletes tàctils i es milloraran els ordinadors d'un dels equipaments

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 18 Juliol 2019 12:52

Biblioteca Antoni Comas

La Xarxa de Biblioteques de Mataró, creada l'any 2003, disposa des de fa poc d'un nou servei de préstec de tauletes tàctils. La Diputació de Barcelona ha dotat les biblioteques amb 6 tauletes, 3 per a cadascuna. Amb el nou servei es pretén ampliar el coneixement de la tecnologia entre els usuaris menys familiaritzats i disminuir així la bretxa digital.
Per utilitzar el dispositiu, cal que  l'usuari tingui carnet de la biblioteca i només la podrà fer servir dins les instal·lacions.

També s'ha incorporat una bústia de retorn de documents amb classificació automatitzada que distribueix els materials en cistells, segons una configuració prèvia. Aquesta eina també repercuteix en una millora del servei per als usuaris, ja que redueix el temps d'espera i allibera el personal bibliotecari de les tasques més mecàniques, que a canvi es podrà dedicar a l'atenció personalitzada.

Més millores

El pròxim pas és la renovació dels  onze ordinadors de la sala multimèdia de la Biblioteca Antoni Comas per part de l’Ajuntament de Mataró. A més, també s'actualitzarà el programari d’aquests ordinadors per posar a disposició dels usuaris lectors de DNI electrònic. Aquest servei es complementa amb la formació poder fer tràmits i gestions amb l’administració pública mitjançant la via electrònica, el coneixement i la utilització de recursos digitals i tallers d’alfabetització digital.