Una impressora 3D permet imprimir formats de longituds infinites

La nova tecnologia d’impressió aproparia el sector tèxtil a la 'mass production'

  • Marina Alaminos / Fotos cedides
  • Dimecres, 03 Juliol 2019 11:29

Eurecat_ITMA

El centre tecnològic Eurecat ha desenvolupat una innovació de la impressora 3D “BlackBelt 3D-Tèxtil” que permet imprimir sobre teixit fins a assolir dimensions infinites. La impressora, distribuïda a Espanya per l’empresa Uniqo Custom Engineering, permet crear estampats i relleus tridimensionals sobre bobines de teixit, que es confeccionen posteriorment. El sistema envia el disseny elaborat en tres dimensions a la impressora, que l’imprimeix sobre qualsevol tipus de teixit, textura i color.

Virginia Garcia, directora de la Unitat Funcional de Teixits d’Eurecat, afirma que la innovació és molt positiva perquè optimitzarà el procés productiu. D’altra banda, Xavier Plantà, director de Tecnologies Industrials d’Eurecat, explica que “la BlackBelt 3D-Tèxtil és la primera impressora mundial capaç d’imprimir formats de longituds infinites”. Aquest fet permetria apropar la impressió 3D al sector tèxtil orientat a la fabricació contínua o mass production.

El sistema encara està en tràmits de patent, però ja s’ha pogut veure a la fira de referència en innovació aplicada al sector tèxtil ITMA.

Eurecat_ITMA