Una companyia de teatre mataronina s'estrena a Brussel·les

La Plataforma Blanc i Negre és una companyia dedicada a la divulgació històrica

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dimarts, 11 Juny 2019 08:36

Cultura 2019, El meu avi va anar a cuba

L’any passat, la Plataforma Blanc i Negre va estrenar a Mataró el muntatge 'El meu avi va anar a Cuba', amb el debut escènic de Ramón Cotarelo. Des de llavors, la companyia a dut l’obra a diferents teatres arreu de Catalunya, passant per les quatre províncies i incloent el centre penitenciari de Lledoners, on van actuar davant dels presos que hi ha internats.

Després d'aquest recorregut, duran la seva obra al Theatre La Salle Saint Joseph de Brussel·les. Això és possible gràcies a la col·laboració amb l'Institut Ramon Llull. La representació tindrà lloc el diumenge 16 de juny, a les 15 h, i la companyia assegura que ja ha rebut confirmació d’assistència per part d'autoritats tant catalanes com locals.

En aquesta nova ocasió, Ramón Cotarelo tornarà a interpretar el paper de capità general de Cuba, Valeriano Weyler, un personatge històric força desconegut però de gran rellevància pel fet de ser el creador del concepte ‘camp de concentració’ tal com avui el coneixem, i que va causar la mort d’una tercera part de la població rural de l’illa.

'El meu avi va anar a Cuba' tracta sobre el paper dels catalans en la independència de l’illa. Tal com explica la companyia, a través d'aquesta obra pretenen "explicar alguns fenòmens encara vigents, com ara el catalanisme polític, originat principalment durant l’anomenat ‘desastre del 98'". Per això, el seu lema diu: “Coneix el teu passat per entendre el teu present”.

Més informació: www.plataformablancinegre.com