Eurecat: tecnologia d’electrònica impresa de premi

L'empresa ha estat premiada pel Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya per una solució desenvolupada a la seu del centre tecnològic a Mataró

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 23 Maig 2019 11:02

Ciutat 2017/2019, electro light eurecat

La tecnologia d'electrònica impresa, que es basa en la impressió de dispositius i components electrònics, és una solució amb un gran potencial d'aplicació, gràcies a les sinergies entre les tintes funcionals i els processos d'impressió convencionals, com la serigrafia o la impressió digital. Aquesta tecnologia permet aportar funcionalitats a objectes fins ara impensables, un element clau coincidint amb l’auge de la internet de les coses (IoT).

Ciutat 2017/2019, demostrador guardonat

Els premiats

Un dels demostradors d’Eurecat guardonats en el certamen és un prototip del joc electrònic Simon, rígid i amb volum, realitzat sobre substrat flexible plàstic. S'ha desenvolupat mitjançant tintes funcionals, amb la serigrafia com a tècnica d'impressió, i conté també LED hibridats soldats en fred i sense plom. Ha estat desenvolupat per les línies de recerca de Smart Engineering i d’Electrònica Impresa de la Unitat d’Impressió Funcional i Dispositius Encastats del centre tecnològic de Mataró.

L’altre prototip presentat per Eurecat s’anomena electrolight i consisteix en un demostrador imprès amb tintes funcionals sobre vidre que acredita la viabilitat d'imprimir sobre aquest tipus de substrat. Mitjançant tècnica d'impressió serigràfica s'han imprès tintes que, a través d'un estímul elèctric, emeten llum sense necessitat d’incorporar LED.