Un acord per promoure el vehicle elèctric

El TecnoCampus i Som Mobilitat arriben a un acord per fer arribar aquest vehicle a empreses i treballadors del parc

Especials, 2014/2015, Som mobilitat

El TecnoCampus i la cooperativa nascuda a Mataró que promou la mobilitat en cotxes elèctrics, Som Mobilitat, han unit forces per l’objectiu de fer arribar la mobilitat elèctrica a la comunitat d’empreses i treballadors del parc tecnològic. L’acord s’ha plasmat en la ubicació de dos cotxes elèctrics model Renault Zoe a l’aparcament del TecnoCampus, on també compten amb dos punts de recàrrega.

El funcionament

Els treballadors de la Fundació TecnoCampus podran usar aquests vehicles en lloc dels particulars per a desplaçaments laborals. A més, està previst que es promogui una campanya perquè els membres de les 120 empreses ubicades al parc es facin socis del servei i facilitin als treballadors la mobilitat elèctrica a un preu competitiu. Aquests dos vehicles s’afegeixen a la flota que la cooperativa té repartida per la ciutat de Mataró.

Una aposta contra la contaminació

Per al TecnoCampus, l’acord representa una aposta per la mobilitat no contaminant i una acció de suport a una nova cooperativa basada en el coneixement i la innovació. El TecnoCampus té una de les primers càtedres d’economia social de tot l’Estat, i té en marxa un postgrau sobre gestió de cooperatives on s’estudien casos com el de Som Mobilitat.

Reservar a través d’una APP

Els ciutadans que es vulguin fer socis de Som Mobilitat han d’efectuar un pagament únic inicial de 10 euros i, a partir d’aquí, poden usar la flota formada per 5 vehicles elèctrics i pagar per ús. Els cotxes es reserven des del telèfon mòbil, mitjançant una app i, quan arriba el moment d’usar-lo, el cotxe s’obra i es tanca des del mòbil. En el cas del TecnoCampus, els dos cotxes elèctrics estaran ubicats en les dues places amb punt de recàrrega exclusiu per a Som Mobilitat situats a la primera planta de l’aparcament, a tocar de l’entrada per l’Avinguda d’Ernest Lluch.