Associació d'acadèmies de qualitat

International House i British American Institute creen una entitat per vetllar per les bones pràctiques en l'aprenentatge d'idiomes a la comarca

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Dijous, 14 Setembre 2017 11:22

Ciutat 2017, academiesLes conegudes acadèmies d’idiomes de Mataró, International House i British American Institute han decidit formar una associació per garantir les bones pràctiques pel que fa a l’aprenentatge d’idiomes. Atès que entre els dos centres sumen 60 anys d’experiència dedicats a promocionar l’aprenentatge d’idiomes a la nostra ciutat, han volgut prendre la iniciativa al Maresme i al Vallès tal com han fet altres acadèmies de qualitat a Barcelona i altres indrets de Catalunya.  Hem parlat amb les seves responsables.


Quins són els motius que us han motivat a formar aquesta associació?

Últimament hi ha hagut un creixement molt fort de cursos d’idiomes, sobretot d’anglès, a la nostra comarca, i volem que els estudiants i pares de menors tinguin consciència de la importància de ser selectiu i perspicaç a l’hora de triar un curs i, sobretot, una acadèmia.

Així que no totes les acadèmies són iguals?

Ni molt menys. Jo, per exemple, condueixo bastant bé. Toco fusta però no he tingut cap accident greu ni he hagut de pagar multes de massa importància i fa 37 anys que condueixo, però això no em converteix en professora d’autoescola.

Què vols dir amb això?

Que tots els nostres professors i professores tenen formació com a docents i tenen experiència, i, per descomptat, no només dominen l'idioma sinó també les eines pedagògiques que fan que no hagin de seguir un mètode concret… La nostra metodologia es basa en classes que treballen totes les habilitats d’una manera integral.

Creieu que els estàndards han baixat?

Sense cap dubte i això és inevitable. Si un mercat està saturat, qualsevol pot oferir un servei a base d’una bona campanya de màrqueting... L’altre dia, parlava amb una amiga nutricionista que em va dir que pots donar “fast food” a les teves criatures cada dia i no tindran gana ni es queixaran i, a més a més, estalviar diners, però no ho fem perquè sabem que això perjudica la salut. Bé, el que oferim és ensenyament i pensem que s’ha de valorar una bona relació qualitat/preu, o sigui que l’oferta més barata no és necessàriament la millor, ni molt menys.

Què més volíeu promoure amb aquesta associació?

No oblidem la nostra matèria primera; el nostre professorat! Volem i procurem que tinguin unes condicions de treball molt dignes perquè se sentin motivats i compromesos amb la feina que fan. Això ens sembla primordial. Les nostres acadèmies volen oferir  un servei integral i honest sense recórrer a promeses poc realistes.
Fa anys que ens trobem amb estudiants que ens vénen després de passar anys en altres acadèmies sense aconseguir els objectius desitjats i, és clar, després d’haver malgastat molts diners i temps.  Al cap a la fi, volem fer difusió de les nostres qualitats diferencials en un mercat que, desgraciadament, no està regulat.