La Fundació Didàctica Catalunya continuarà els cursos intensius d'immersió lingüística a Mataró

El projecte, dirigit a estudiants de Primària, vol evitar el risc d'exclusió social dels infants de famílies d'origen migrat

Cursos d'immersió lingüística


La Fundació Didàctica Catalunya, amb la col·laboració d'escoles municipals i de la Fundació La Caixa, continuarà amb els cursos intensius d'estiu d'immersió lingüística per a infants de Primària procedents de famílies d'origen migrat. L'objectiu és que els infants tornin al curs escolar amb un nivell de català i castellà que els permeti seguir les classes amb normalitat i integrar-se a l'escola.

En aquesta ocasió, el curs va adreçat a 48 infants de primària, que cursaran 1,5 hores diàries de dilluns a dijous. El curs és totalment gratuït però, igual que l'estiu de 2017, només s'acceptaran aquelles famílies que es comprometin a què els seus infants segueixin el taller sencer sense fer festes o vacances al llarg dels 2 mesos.

Resultats favorables en la primera edició

La primera edició es va realitzar l'estiu passat i les escoles on hi ha els alumnes que han participat en els cursos han notat que els alumnes migrants han millorat les competències lingüístiques en lectura, escriptura i comprensió oral.

La intenció de la Fundació és implantar aquest taller com una activitat pròpia a dur a terme amb continuïtat mentre hi hagi infants a Mataró que ho necessitin i les escoles ho considerin convenient.

La diversitat dels habitants de Mataró

Actualment a Mataró hi conviuen ciutadans de 102 nacionalitats diferents que parlen més de 20 llengües. El fet de la diversitat de cultures d'origen i de la concentració en barris per procedència ètnica fa que sovint els infants, quan comencen l'ensenyament reglat, presentin greus mancances en el coneixement dels nostres idiomes, sobretot del català, fet que condiciona negativament el seu aprenentatge i la seva integració cultural.