Alumnes del Satorras avaluen els canvis en 60 anys a Mataró

Exposició a l'Antoni Comas fins al 28 de juny

  • Redacció // Foto: Cugat Comas
  • Divendres, 22 Juny 2018 00:00

Ciutat 2017/2018, alumnes satorras

Del 21 al 28 de juny es pot visitar a la Biblioteca Antoni Comas de Mataró l'exposició 'Mirada sobre la ciutat: 60 anys de canvis a Mataró' que és el resultat de setmanes de feina i recerca per part dels alumnes de segon d'ESO de l'Alexandre Satorras.

L'exposició es fixa en com ha canviat la ciutat en les darreres sis dècades i ho fa a través de l'evolució urbanística i social, de la mutació dels seus barris i amb el testimoni dels avis i àvies de l'actual generació d'alumnes com a matèria primera. Hi han treballat, durant un mes, tots els alumnes del curs.

Els alumnes s'han repartit les diferents tècniques i mostren als visitants diferents murals amb tècniques com la retrofotografia amb la qual mostren com ha arribat a canviar la ciutat en tot aquest temps. De la mà d'aquesta nova manera de treballar –pluridisciplinari i per projectes– que abraça les diferents matèries, els alumnes han pogut sortir de la classe i conèixer in situ el passat de diferents espais de Mataró.

Fins i tot han fet una gimcana i han descobert, per exemple, com el seu actual pati de l'institut era zona de past per ramats.