Alumnes del Valldemia guanyen el premi Joves i Mobilitat sobre seguretat viària i convivència

El concurs d'enguany tractava la seguretat viària i la convivència entre els diferents modes de transport

racc maristes

El RACC ha organitzat la 11a edició del concurs Joves i Mobilitat, el qual ha comptat amb la participació de 1.698 estudiants d'entre 13 i 17 anys procedents de 68 escoles i instituts de tota Catalunya. Aquest any, alumnes de l'Institut La Garrotxa, d'Olot; del Col·legi Maristes Valldemia, de Mataró; i de l'Institut Antoni Torroja, de Cervera, han estat premiats en les tres categories del certamen: anunci gràfic, article d'opinió i vídeo-relat, respectivament.

El grup dels Maristes compost per Lucía Magro, Maria Bertran i Maria Manté s'han endut el premi guanyador de l'article d'opinió "Com animals". Els finalistes de la mateixa categoria també han sigut de la mateixa escola, amb el treball "No estem sols" de Carlota Esteban, Maria Fernández i Marina Martínez.

En la categoria de vídeo-relat un grup del Valldemia format per Martina Hospedales, Maria Fernández i Marina Martínez ha quedat finalista pel treball "La bona convivència salva vides".

A més a més, a part dels premis atorgats als alumnes, el RACC concedeix un premi al professor o professora més motivador. Aquest any el guardó se l'ha endut el professor dels Maristes Jaume Prat.

11a Edició de Joves i Mobilitat

Al llarg d'11 anys, més de 15.000 nois i noies han participat en el concurs, organitzat pel RACC amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit i dels Departaments d'Interior i d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta edició ha comptat amb la participació de 1.698 estudiants d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà distribuïts en 611 grups, tutoritzats per 89 professors i procedents de 68 centres educatius de tota Catalunya.